Ievietots: 25. Aprīlis, 2018
Jaunākais žurnāla "Latvijas intereses Eiropas Savienībā" numurs 2018/1

Žurnāls tiek izdots kopš 2011.gada maija. Tas ir analītisks izdevums, kurā savu ekspertīzi Eiropas Savienības jautājumos sniedz ES politikas pētnieki un speciālisti. Žurnāls iznāks četras reizes gadā gan drukātā, gan elektroniskā formātā. Katrs no tā numuriem būs veltīts kādai no ES aktuālajām tēmām. Papildus galvenajai tēmai žurnālā būs lasāma arī informācija par ES aktualitātēm, intervijas ar cilvēkiem, kuri veido un ietekmē Eiropas politiskos procesus, kā arī pētījumu kopsavilkumi par svarīgām ES tēmām.

Žurnāla mērķis ir veicināt diskusiju sabiedrībā par ES jautājumiem, uzlabot Latvijas nacionālās spējas Eiropas Savienības rīcībpolitiku izstrādē, kā arī sekmēt Latvijas gatavošanos prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā. Tā zinātniskā redaktore ir Žaneta Ozoliņa, redkolēģijas sastāvā ir pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā, Latvijas Politologu biedrības, Saeimas Eiropas lietu komisijas, Eiropas Kustības Latvijā un Latvijas Universitātes. Projektu īsteno Latvijas Politologu biedrība.

Pirmo četru žurnāla numuru izdošanai finansiālu atbalstu snieguši Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā un Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā. Turpmāko žurnālu numuru izdošana plānota no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem, kuras mērķis ir sabiedrības informēšana par ES.

Pievienotie faili